Skip to content

Historien om Fiskdisken

Fiskdisken öppnade på Fiskstranden i Vasa i juli 2019. Verksamheten baseras på det koncept som företagets grundare, Isabella Asplund, och hennes team arbetat fram vid hennes första butik, Köttdisken i Malax. Fiskdiskens koncept är unikt i och med att det är en kombination av delibutik, café och restaurang. Vi kombinerar våra egna och nejdens delikatesser med en fantastisk miljö och intressanta människomöten.

Vi samarbetar med lokala producenter och leverantörer. För oss är det viktigt att vi tillsammans jobbar för att stärka närområdet. Runt om i Österbotten har vi fina råvaror som vi gärna använder i vår mat.

Vår personal

Det är vi som möter dig när du stiger in på Fiskdisken i Vasa. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något, vi svarar så gärna!

Isabella

Cecilia

Anna-Maria

Susanne

Anders

Annikki

Tobias

Charlotta

Anne

Hur hänger vi ihop med Köttdisken?

Fiskdisken och Köttdisken är två separata företag med olika verksamhetsställen och olika personal. Isabella har grundat bägge företagen och grundidén är densamma för båda: det ska vara enkelt att äta riktigt god mat! På så vis kan man säga att Fiskdisken och Köttdisken hör till samma familj och samarbetar, det gör vi gärna. Köttdisken kan du besöka i Malax centrum, Köpingsvägen 11.

Producenter

Vi väljer våra produkter med omsorg och lär gärna känna de som producerar vår mat. De vi väljer som producenter går lika helhjärtat som vi in för kvalité och kärlek till råvaran, och det märks i produkterna. Hos oss hittar du råvaror eller produkter från bl.a.: Bergö, Sundom, Solf, Maxmo och Vasa.